Danes te bomo popeljali čez okuse francoske kuhinje.
Pripravili smo ti recept za veganski creme brulee s cimetom. Sladica, ki jo enostavno obožujemo!
Creme brulee lahko pripraviš tudi brez glutena, tako da uporabljaš brezglutensko moko ali koruzni škrob.
Recept by: Gašper kuha!
Priprava
- 1V posodo za kuhanje dodaj sojin napitek, moko, sladkor, kokosovo olje, vanilijo v prahu in cimet.
- 2Vse skupaj dobro premešaj.
- 3Med mešanjem maso zavri, kuhaj 1-2 minuti, nato pa prestavi v kozarčke za serviranje.
- 4Kozarčke z maso nekoliko ohladi, nato pa jih postavi v hladilnik čez noč.
- 5Pred serviranjem v kozarčke dodaj nekaj žličk sladkorja, poravnaj površino in s plinskim gorilnikom karameliziraj sladkor.
- 6Veganski cimetov creme brulee postrezi še topel.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili