To je rafaelo, o katerem govori vsa vas!
Predstavljamo ti vegansko različico naših najljubših rafaelo kroglic, ki so še bolj okusne, bolj enostavne, še slajše in brez glutena!
Potrebuješ samo 6 sestavin, kakavovo maslo pa lahko nadomestiš s kokosovim oljem.
Recept by: Gašper kuha!
Priprava
- 1V posodo za kuhanje dodaj indijske oreščke in jih prelij z vrelo vodo.
- 2Pusti jih stati okoli 15-30 minut, nato pa jih odcedi in dobro operi z mrzlo vodo.
- 3Namočene indijske oreščke prestavi v multipraktik in jih dobro zmešaj. Okoli 3-5 minut.
- 4Nato dodaj kokosovo kremo, svetel javorjev sirup, stopljeno kakavovo maslo in vanilijo v prahu.
- 5Vse skupaj dobro zmešaj, nato pa maso prestavi v malo večjo posodo za mešanje.
- 6Masi dodaj nastrgan kokos in dobro premešaj.
- 7Posodo pokrij in jo postavi v hladilnik za 30-60 minut.
- 8Manjši pekač (ali krožnik) obloži s peki papirjem. Kasneje ga boš prestavil v hladilnik, zato pazi na dimenzije.
- 9Ohlajeno maso vzemi iz hladilnika in iz nje oblikuj kroglice.
- 10Ena kroglica naj bo velika za eno žlico (15 ml). Seveda pa ne pozabi vsake kroglice še povaljati v nastrganem kokosu.
- 11Na koncu pekač (ali krožnik) prestavi v hladilnik za nekaj ur (ali čez noč), da se kroglice popolnoma strdijo.
- 12Hrani jih v hladilniku in postrezi še hladne.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili