Poleti obožujemo kombiniranje sadja in zelenjave! Tokrat smo lubenico, sveže kumare in avokado združili v osvežilno solato, ki smo ji dodali preliv, poln dobrih bakterij.
K takšni solati se odlično poda lososov file.
Lahko ga spečeš v kosu in postrežeš s solato ali pa ga zložiš v majhne prigrizke.
Recept by: Vedrana Orlović
Priprava
- 1Najprej naredi preliv.
- 2Vse sestavine za preliv daj v blender in miksaj približno 15 sekund. Malo poskusi in po potrebi dodaj več soli.
- 3Preliv nalij v kozarec, zapri s pokrovom in postavi v hladilnik.
- 4Nato nareži ½ lubenice, avokado in kumare za grižljaj velike in jih položi v skledo.
- 5File lososa operi, osuši s papirnato brisačo, rahlo posoli in nareži na grižljaj velike kose.
- 6V ponvi raztopi toliko masla, da prekrije dno posode.
- 7Dodaj narezan losos in na obeh straneh peci vse dokler ni pečen.
- 8Preliv vzami iz hladilnika in ga prelij čez solato ter vse skupaj dobro premešaj.
- 9Na palčkah za „finger food“ razporedi lubenico, kumaro in kos lososa.
- 10Ni ti treba rezati kroglic lubenice in trakov kumar, lahko jih narežeš na kocke.
- 11Umetniški vtis ne bo vplival na okuse. :)
0Komentarji