Poletna panzanella s pečenim krompirjem
Poletna panzanella s pečenim krompirjem
  • Poletna panzanella s pečenim krompirjem
  • Poletna panzanella s pečenim krompirjem

 

 

Panzanella je preprosta italijanska solata iz zrelih paradižnikov, "suhega" kruha in preproste kisle omake. Narediš jo lahko v večjih količinah z več kruha, tako da zadostuje kot popoln obrok, postrežeš pa jo lahko kot osvežilno in dišečo solato s pečenim krompirjem in batato.

Tokrat smo se odločili za drugo različico, ker smo imeli le nekaj rezin kruha, a še vedno dovolj za hrustljanje!

Pojdimo k receptu!

Priprava
Za pečen kruh
  • 1Najprej segrej kruh.
  • 2Pečico segrej na 190°C. Na pekač položi peki papir in nanj razporedi narezan kruh. Kruh prelij z oljčnim oljem v tankih curkih in posoli.
  • 3Peci v ogreti pečici približno 15-20 minut. Dokler kruh ni postal zlato rumen.
  • 4Pečen kruh vzami iz pečice in ohladi.
Za krompir
  • 1Medtem ko se kruh peče v pečici, olupi in operi krompir.
  • 2Nareži ga na približno 1,5 cm velike kocke, daj v skledo, dodaj olje, sol, timijan in dobro premešaj.
  • 3Na pekač položi peki papir in razporedi krompir.
  • 4Ko je kruh pripravljen, temperaturo povečaj na 200°C in daj krompir v pečico za cca 30 minut oziroma dokler ni pečen, odvisno od moči tvoje pečice.
  • 5Medtem ko se krompir peče, pripravi solato in omako.
za omako in solato
  • 1Najprej nareži paradižnike za omako, jih posoli in pusti 10 minut, da spustijo sok.
  • 2V tem časi zelenjavo in nektarine za solato operi in nareži na manjše kocke, baziliko pa v možnarju zmečkaj, da listi spustijo sok.
  • 3Po 10 minutah paradižnike za omako pretlači skozi cedilo in iztisni sok.
  • 4V ločeni posodi dodaj sok paradižnika, zdrobljeno baziliko in ostale sestavine za omako ter vse dobro premešaj.
  • 5V večjo skledo dodaj narezane sestavine za solato - kumare, paradižnik in nektarine, dodaj narezano mozzarello in vse skupaj prelij z omako.
  • 6Dodaj popečen kruh in vse premešaj.
  • 7Postrezi s pečenim krompirjem in uživaj v okusih.
0Komentarji
Komentiraj tudi Ti, veš, da si želiš!
Komentiraj in oceni ta recept :)
E-poštni naslov ne bo objavljen
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko Brez mleka Brez glutena
3,99 
Ekološko
2,99 
Ekološko
13,29 
Ljubljana
Krompir mladi bio kg
Ekološko
1,99 
Ljubljana
Krompir sladki bio kg
Ekološko
5,89 
500g
1kg
2kg
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,29 
Ljubljana
Paradižnik bio kg
Ekološko
3,89 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Paradižnik češnjevec bio kg
Ekološko
4,69 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ljubljana
Kefir 1,5% bio 500g Schrozberger
Ekološko
1,99 
Ljubljana
Kumare bio kg
Ekološko
3,69 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Nektarine bio kg
Ekološko
4,18 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Sir Mozzarella 45% bio 125g Dennree
Ekološko
1,49 
(1)

Poletna panzanella s pečenim krompirjem

Število oseb
Trajanje
30 - 60 min
Težavnost
Enostavno
Poletna panzanella s pečenim krompirjem
Poletna panzanella s pečenim krompirjem
Sestavine
Za pečen kruh
  • 5 rezina (brezglutenskega) kruha (še bolje, če kruh ni svež)
  • sol
  • oljčno olje
Za krompir
  • 200 g krompirja
  • 200 g oranžnega sladkega krompirja oz. batata
  • 200 g vijoličnega sladkega krompirja
  • sol
  • oljčno olje
  • 1 čajna žlička suhega timijana
za omako
  • 200 ml soka svežih paradižnikov (3 večji, zreli paradižniki)
  • ½ čajne žličke soli za paradižnik
  • 2 jušne žlice vinskega kisa
  • 2 pesti listov sveže bazilike, zdrobljen v možnarju
  • 50 ml oljčnega olja
  • ½ čajne žličke soli za omako
  • 50 ml vodnega kefirja (če ga imaš, ni pogoj za omako)
za salato
  • 2 sveži kumarici
  • 2 večja paradižnika
  • 200 g cherry paradižnika
  • 3 nektarine
  • 1 mozzarella burrata
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko Brez mleka Brez glutena
3,99 
Ekološko
2,99 
Ekološko
13,29 
Ljubljana
Krompir mladi bio kg
Ekološko
1,99 
Ljubljana
Krompir sladki bio kg
Ekološko
5,89 
500g
1kg
2kg
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,29 
Ljubljana
Paradižnik bio kg
Ekološko
3,89 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Paradižnik češnjevec bio kg
Ekološko
4,69 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
2,78 
Ljubljana
Kefir 1,5% bio 500g Schrozberger
Ekološko
1,99 
Ljubljana
Kumare bio kg
Ekološko
3,69 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Nektarine bio kg
Ekološko
4,18 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Sir Mozzarella 45% bio 125g Dennree
Ekološko
1,49 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU