Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

 

1. Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na prodajo izdelkov v spletni trgovini Biolife.si. Z uporabo spletne trgovine Biolife.si uporabnik/kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa Kalček d.o.o. Kupec z naročilom v spletni trgovini Biolife.si v celoti sprejema splošne pogoje poslovanja in pogoje nakupa. Uporabnik/kupec z uporabo spletnega mesta Biolife.si potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa in soglaša z njimi. Nosilec vseh pravic do spletne trgovine Biolife.si je podjetje Kalček d.o.o.

2. Pogoji uporabe spletne trgovine Biolife.si predpisujejo pogoje in pravila za uporabnike/kupce. Z uporabo spletne trgovine se uporabniki/kupci strinjajo s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa. Uporabnike naročamo, da se pred nakupom izdelkov na Biolife.si seznanijo s splošnimi pogoji poslovanja in nakupnimi pogoji, o spremembah splošnih pogojev poslovanja in nakupnih pogojev pa bodo vsi uporabniki/kupci pravočasno obveščeni.

3. Pravica do uporabe spletne trgovine Biolife.si je osebna pravica uporabnika/kupca in je ni mogoče prenesti na druge fizične ali pravne osebe, prav tako katerikoli uporabnik/kupec ni pooblaščen za prijavo drugih fizičnih ali pravnih oseb.

4. Pogodba o nakupu in prodaji izdelkov na spletni trgovini Biolife.si med kupcem in prodajalcem je sklenjena ob naročilu izdelka.

5. Kupec je lahko samo polnoletna in sposobna oseba. Pogodbo lahko v imenu in za račun mladoletne in popolnoma nesposobne osebe sklenejo njuni zakoniti zastopniki oziroma skrbniki, delno sposobne osebe pa lahko sklenejo pogodbo le s soglasjem zakonitega zastopnika oziroma skrbnika. Za ravnanje v nasprotju s to določbo Kalček d.o.o. ne nosi nobene odgovornosti.

6. Uporabnik/kupec je osebno odgovoren za varovanje zaupnosti gesel na mestih, kjer le-ta obstajajo. Uporabnik je dolžan ob izpolnjevanju registracijskega obrazca posredovati pravilne, popolne in veljavne osebne podatke. Delovanje v nasprotju s pravili pooblašča Kalček d.o.o. prepoved dostopa takemu uporabniku ali zavrnitev vseh ali dela storitev, ki jih ponuja spletna trgovina Biolife.si.

7. Uporabnik se zaveda, da včasih lahko pride do prekinitev storitev ali dogodkov, na katere Kalček d.o.o. in sprejema, da Kalček d.o.o. ni odgovoren za kakršno koli izgubo podatkov, ki bi lahko nastala med prenosom informacij na internetu. Uporabnik/kupec se strinja in sprejema, da je dostop do spletne trgovine Biolife.si včasih prekinjen, začasno nedosegljiv ali prekinjen.

8. Kalček d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli in brez predhodnega obvestila, če meni, da je potrebno preklicati ali spremeniti vsebino Splošnih pogojev, ponudbo izdelkov, ceno izdelka ali vsebino spletnega mesta www.biolife.si. Uporabniki strani Biolife.si so ​​dolžni pred vsako uporabo preveriti splošne pogoje nakupa in pogoje nakupa. Nasprotno dejanje uporabnikov / strank izpusti Kalček d.o.o. kakršne koli odgovornosti. Te spremembe začnejo veljati z objavo na spletni strani Biolife.si.

9. Za uporabo spletnega mesta Biolife.si je izključna odgovornost uporabnika. Kalček d.o.o. je oproščen vsakršne odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala ob obisku spletne trgovine Biolife.si zaradi nezakonitih ravnanj tretjih oseb, računalniških virusov, prekinitve komunikacijske linije, nepooblaščenega dostopa, neprimernega vedenja, malomarnosti in podobno, ter morebitne druge primere, za katere Kalček d.o.o. ni neposredno odgovoren. Kalček d.o.o. je oproščen vsakršne odgovornosti v primeru okoliščin, ki onemogočajo uporabo spletne trgovine Biolife.si. Pogoji tega poglavja se nanašajo na celotno vsebino spletne trgovine Biolife.si.

10. Kalček d.o.o. zavrača vso odgovornost za točnost ali popolnost informacij in vsebin na spletnem mestu Biolife.si.. Kalček d.o.o. si pridržuje pravico do napak v opisu in sliki izdelka. Vse vsebine, objavljene na Biolife.si, so nastavljene tako, da uporabniku/kupcu olajšajo izbiro pri nakupu izdelka. Za nenamerne napake Kalček d.o.o. ne odgovarja.


11. Biolife.si vse materiale, fotografije in opise umesti na spletno stran z namenom, da uporabniku/kupcu olajša izbiro pri nakupu. Kalček d.o.o. ne zagotavlja, da fotografije izdelka v celoti ustrezajo videzu samega izdelka. Za morebitne nenamerne napake v opisu izdelka Kalček d.o.o. ne odgovarja. Napake v opisu izdelka ali fotografiji izdelka so možne, če proizvajalec spremeni katero od lastnosti ali vsebine izdelka. Vsi opisi se redno preverjajo.

Načini plačila in cene – BioLife

Plačilo v spletni trgovini BioLife.si je v evrih. Cene v spletni trgovini so maloprodajne, izražene v evrih in vključujejo DDV. Cena izdelka se določi za vsak izdelek posebej.

Kalček d.o.o. je pooblaščen za spreminjanje cen izdelkov brez predhodnega obvestila. Tako je tudi pooblaščen brez predhodnega obvestila in kadarkoli določati popuste, dnevne, tedenske ali mesečne akcije, promocije za posamezne skupine izdelkov ali za vse izdelke.

Vso naročeno blago bo dostavljeno po cenah, ki so veljale ob sestavi ponudbe.

Sklenitev in odpoved pogodbe

Predmet in komercialni namen pogodbe je nakup izdelkov ali storitev preko spletne trgovine BioLife.si s plačilom ustreznega nadomestila, to je cene tega izdelka ali storitve. Pogodba je sklenjena s sredstvi komunikacije na daljavo (pogodba sklenjena na daljavo) preko: spletnega naročila preko spletne trgovine ali po telefonu s človeškim posredovanjem.

Uporabnik/kupec se odloči, ali želi da ga Kalček d.o.o. obvešča o novih izdelkih, akcijah in novicah preko eNovic. Po registraciji bo uporabnik prejel e-poštno obvestilo o uspešni registraciji.

Izdelke, ki jih lahko kupite na BioLife.si, najdete v spletni trgovini BioLife.si, vsak izdelek pa ima kratek opis izdelka, specifikacijo izdelka in ceno. Cena in način dostave sta navedena pod Načini dostave.

Izbira želenega izdelka poteka tako, da izdelek dodate v košarico. Če kupec opravi nakup izdelka, ki ga trenutno ni na zalogi in ga ne moremo dostaviti, bo Kalček d.o.o. kontaktiral kupca za dogovor o nadaljnjih ukrepih (vračilo kupnine, zamenjava za drug izdelek ali dostava izdelka, ko je na voljo na BioLife.si.)

Košarica vsebuje izdelke, ki jih je uporabnik/kupec dodal v košarico skupaj s ceno (DDV je vključen). Če kupec želi dokončati nakup, klikne na dokončaj nakup in ga sistem pripelje na stran, kjer je potrebno vnesti in potrditi podatke.

Po zaključku naročila kupec na svojo e-pošto prejme potrditev naročila z vsemi artikli naročila, številko naročila in plačilom. Po e-pošti bo prejel tudi podatke o e-poštnem naslovu, če bo potrebna sprememba, in info telefonsko številko, na katero se lahko obrne v zvezi z informacijami, spremembami itd. 

 

Načini plačila

Na spletni trgovini BioLife.si je možno plačilo na tri načine.

  • Z bančnim nakazilom ali splošno položnico
  • Plačilo po povzetju, ko izdelek prevzamete od dostavljavca
  • S karticami Visa, Maestro, MasterCard, American Express, Karanta.

1. Če ste se odločili za plačilo z bančnim nakazilom ali splošno položnico, vam bomo na vaš e-naslov poslali potrditev naročila. Kalček d.o.o. Ekipa vas bo kontaktirala po potrebi.

Če ste se odločili za plačilo izdelka preko splošne položnice, mora uporabnik na položnici izpolniti naslednje podatke:

Plačilo na IBAN Kalček d.o.o.: SI56 0317 1100 0847 956

Referenčna številka: 99 - številka ponudbe

Prejemnik:

Kalček d.o.o.

Avstrijska ulica 13, 1000 Ljubljana

ID za DDV: SI 53252438

Po prejemu plačila vam bomo poslali naročene izdelke. Naročeni izdelki so dostavljeni kupcu v skladu s pogoji dostave.

 

2. Plačilo po povzetju ob prevzemu izdelka od dostavljavca

Plačilo po povzetju vam omogoča poravnavo naročila ob prevzemu paketa izdelka. Plačilo po povzetju se plača izključno z gotovino dostavljavcu ob prevzemu paketa izdelka. V primeru, da prejemnik pošiljke ob dostavi ne more prevzeti, vas bo dostavljavec obvestil na telefonsko številko, ki jo pustite ob naročilu ali prijavi, in se strinja s spremembo naslova za dostavo ali datuma dostave. Če dobave paketa izdelka zaradi nezmožnosti prevzema paketa izdelka od dostavljavca ni mogoče izvesti, bo kurir pustil obvestilo o dostavi paketa na telefonsko številko, ki je vpisana za namen dostave in pustil paket na dogovorjeni lokaciji oziroma paketomatu.

 

3. Plačila s kreditno kartico

Plačilo s kartico se izvede na spletu prek storitve Bankrat. Kartice, s katerimi lahko opravite nakup, so American Express, Visa, Maestro, MasterCard, Karanta.

Izjava o varnosti plačila

Za plačevanje se uporabljajo najsodobnejše metode protokola zaščite osebnih podatkov (SSL) s 128-bitnim šifriranjem podatkov in algoritmom MD5. Protokol ISO 8583 zagotavlja, da izmenjava podatkov med plačilnim sistemom in avtorizacijskimi centri kartičnih družb poteka v zasebnem omrežju, ki je pred nepooblaščenim dostopom zaščiteno z dvojno plastjo požarnega zidu.

Izjava o zasebnosti - BioLife

Zaščita vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembna, zato smo hrambo in varstvo osebnih podatkov uskladili s standardi GDPR, ki jih določa EU in so začeli veljati 25.5.2018. BioLife zbira le osnovne podatke o strankah/uporabnikih, ki jih potrebujemo za izpolnjevanje svojih obveznosti.

Vsi uporabniški podatki se strogo hranijo in so na voljo le tistim zaposlenim, za katere je ključnega pomena, da imajo dostop do podatkov. Npr. dostavljalec ima osnovne podatke, potrebne za dostavo paketa, ime, priimek, naslov in kontaktno telefonsko številko v primeru, da potrebuje dodatne informacije o dostavi paketa na domači naslov.

Če želite, da vaše podatke kadarkoli odstranimo iz sistema, lahko to storite sami ali nam pišete na info@kalcek.si in odstranili bomo vse vaše podatke iz našega sistema. Če ne želite več prejemati naših novic, se lahko odjavite s seznama na dnu novic ali nam pišete na info@kalcek.si in to bomo storili namesto vas.

 

Registracija - BioLife

Za nakupovanje v spletni trgovini BioLife registracija ni obvezna. Potrebujemo le veljaven e-poštni naslov, da vam lahko pošljemo potrditev naročila. Kot gost niste upravičeni do 6% popusta.

Če želite pridobiti trajni popust v višini 6% in sodelovati v programu zbiranja nakupov v BioLife klubu zvestih kupcev, se registrirajte kot uporabnik v spletni trgovini BioLife.si. Osebni podatki, ki jih zahtevamo ob registraciji uporabnika v spletno trgovino, so ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj in telefonska številka ter geslo, s katerim se boste lahko prijavili v spletno trgovino BioLife.si. Podatki se strogo hranijo in dostop do podatkov imajo le tisti zaposleni, ki jih potrebujejo za izpolnjevanje svojih obveznosti.

Če ste pozabili geslo, morate zahtevati novo s klikom na pozabljeno geslo in poslali vam bomo povezavo na vaš elektronski naslov, kjer lahko spremenite geslo.

Dostava – BioLife

1. GLS DOSTAVA - Dostava za naročila nad 55 eur je za območje Slovenije brezplačna. Za naročila pod 55 eur se dostava zaračuna 4 eur.

Naročila, oddana do 12. ure na delovni dan, bodo odposlana v roku 1-3 delovnih dni.

Če želite za paket izdelkov BioLife poseben datum dostave, vnesite opombo, da bomo o podrobnostih dostave obvestili kurirsko službo GLS.

 

Postopek dostave

Dostavo izvaja izključno kurirska služba GLS. Izdelki so pakirani v dostavne škatle, tako da se izdelki med transportom ne poškodujejo.

Kupec je dolžan ob prevzemu izdelka preveriti morebitne poškodbe in jih nemudoma prijaviti dostavljavcu, ki je blago dostavil, torej zavrniti prevzem pošiljke, na kateri so vidne zunanje poškodbe. Kupec je dolžan pri prevzemu blaga podpisati dobavnico ali dostavnico, kurirska služba pa to vzame kot potrditev prevzema.

V primeru, da je kupcu dostavljen paket z različnimi izdelki od tistih, ki jih je naročil, je upravičen do dostave naročenega izdelka, če pa to ni mogoče, je kupec upravičen do vračila plačane kupnine, stroškov pošiljanja in vračilo stroškov vračila izdelkov ter je dolžan vrniti napačno dostavljen izdelek.

V primeru, da Kalček d.o.o. ne more dostaviti naročenih izdelkov v navedenem roku, bo o temu obvestil kupca zaradi dogovora o novem dobavnem roku. V tem primeru ima kupec pravico do preklica naročila.

Kupec ob dostavi ob kupljenem izdelku prejme vse dokumente, ki spremljajo izdelek – račun in potrdilo o prejemu pošiljke, ki ga je dolžan podpisati. S podpisom potrdila o prejemu pošiljke se šteje, da je izdelek prevzet brez zunaj vidnih poškodb.

Blago je zavarovano pred izgubo pri dostavi.

Cena dostave je označena na spletni strani BioLife.si in DDV je vključen v ceno.

Vračilo

Pred sklenitvijo pogodbe ima potrošnik možnost in obveznost vpogleda v splošne pogoje uporabe www.biolife.si.

V skladu s 1. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov lahko potrošnik brez navedbe razloga enostransko odpove pogodbo v 14 dneh od izročitve blaga kupcu, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Uporabnik ni upravičen do enostranske prekinitve pogodbe, ko je storitev v celoti izvedena, izpolnitev pa se začne z izrecnim predhodnim soglasjem in potrditvijo stranke, da se zaveda dejstva, da bo izgubil pravico do enostranske odpovedi, če je storitev v celoti izvedena.

V skladu z 9. odstavkom 43.d člena Zakona o varstvu potrošnikov, potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Vrnjeni izdelek mora biti v originalni embalaži in z deklaracijo ter spremljajočo vsebino, računom in drugo spremljajočo vsebino, ki je skupaj z blagom prispela do kupca. Kalček d.o.o. določa pogoje vračila blaga - odstotek znižanja zneska vračila kupcu zaradi zmanjšanja vrednosti izdelka. Uporabnik / kupec krije stroške vračila blaga.

 

Pravica do vračila

Slabosti, zaradi katerih Kalček d.o.o. ne odgovarja:

• Kalček d.o.o. ne odgovarja za pomanjkljivost, če so bile ob sklenitvi pogodbe potrošniku znane ali mu niso mogle ostati neznane.

• Kalček d.o.o. meni, da potrošniku pomanjkljivost ne bi mogle ostati neznane, če so specifikacije izdelka zapisane v opisu izdelka.

• Kalček d.o.o. ne odgovarja za napake, če so pomanjkljivosti izdelka jasno poudarjene in opisane.

Pregled paketa izdelka in vidnih napak in poškodb

Kupec je dolžan prejeti paket pregledati na običajen način, v najkrajšem možnem času po rednem poteku stvari (po prejemu pošiljke brez zunanjih poškodb) in o vidnih napakah nemudoma obvestiti Kalček d.o.o. v roku 8 dni, sicer izgubi pravice, ki mu na tej podlagi pripadajo.

Kadar se pregled opravi na obeh straneh, kupec in Kalček d.o.o., je kupec dolžan obvestiti Kalček d.o.o. o morebitnih ugovorih zaradi vidnih napak takoj, sicer izgubi pravice, ki mu na tej podlagi pripadajo.

 

Skrite pomanjkljivosti

Če se po prejemu izdelka s strani kupca izkaže, da ima izdelek določene napake, ki jih pri običajnem pregledu izdelka pri prevzemu izdelka ni bilo mogoče ugotoviti, je kupec dolžan, pod kazanskimi določbami, obvestiti Kalček d.o.o. v 8 dneh po odkritju napake, ki se šteje od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Kalček d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po preteku dveh let od prodaje izdelka, v primeru trgovinske pogodbe pa 6 mesecev.

 

Reklamacije

V primeru reklamacije nas obvestite v dveh delovnih dneh po prejemu pošiljke. V primeru vračila blaga je kupec dolžan poslati utemeljeno reklamacijo po e-pošti na info@kalcek.si, naslov Kalček d.o.o., Avstrijska ulica 13, 1000 Ljubljana ali po telefonu na 01 5233 582.

Da bi čim prej ugotovili konkretno naročilo, na katerega ima stranka reklamacijo, navedite tudi številko naročila, številko računa in svoje podatke.

Kalček d.o.o. bo brez odlašanja pisno potrdil prejem pritožbe. Odgovor bomo poslali pisno najpozneje v 15 dneh od datuma prejema pritožbe. Da bi lahko v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov potrdil prejem pisne pritožbe in nato nanjo tudi odgovoril, vas prosimo za posredovanje pravilnih podatkov.

V primeru utemeljene reklamacije ima kupec pravico odpovedati pogodbo z vračilom vplačanega zneska ali zamenjavo za pravilen, nepoškodovan in veljaven izdelek.

Kalček d.o.o. bo sprejel vračilo poškodovanega, pokvarjenega ali napačno dostavljenega blaga na svoje stroške, če se ugotovi, da je reklamacija upravičena in da kupec ni vplival na pravilnost, poškodbo ali kakršno koli napako blaga.

V primeru utemeljene reklamacije stroške zamenjave izdelka z novim v celoti krije Kalček d.o.o.

 

Kupec ima pravico do ugovora in vračila blaga v naslednjih primerih:

• dostava blaga, ki ni naročeno

• dostava blaga, ki ima napako ali poškodbo, ki ni nastala med prevozom

Ob prejemu blaga je preverjanje pravilnosti naročila odvisno od kupca.

Prosimo, da prejete artikle primerjate z računom in če kaj manjka, nemudoma obvestite svojega dostavljavca, ker naknadnih reklamacij ne sprejemamo.

Če ima izdelek skrito napako (ki je ni bilo mogoče odkriti s pregledom pri prevzemu), ki jo kupec ugotovi po odprtju izdelka - ima kupec pravico enostransko odpovedati pogodbo in povrnitev kupnine, zamenjavo izdelka, odpravo napake ali znižanje cene.

V primeru reklamacije, poškodbe med dostavo, napake pri prenosu podatkov ali kakršne koli druge napake nas kontaktirajte v dveh delovnih dneh po prejemu pošiljke. Kupec je dolžan vložiti reklamacijo pri Kalček d.o.o. po elektronski pošti na info@kalcek.si, pisno na Kalček d.o.o., Avstrijska ulica 13, 1000 Ljubljana ali po telefonu na 01 5233 582.

 

 

_______

Spletno reševanje sporov

S posebno uredbo Evropske unije je od 15. februarja 2016 po vsej EU možno spore v zvezi s spletnim nakupovanjem reševati preko platforme, do katere lahko dostopate tukaj.

To pomeni, da lahko v primeru, da med spletnim nakupom znotraj EU naletite na težavo (izdelek z okvaro, nezmožnost zamenjave, ipd.), svojo pritožbo oddate na zgornji povezavi.

Platformo lahko uporabljajo tako potrošniki kot trgovci, pritožbe pa je mogoče vložiti v katerem koli od 23 uradnih jezikov EU.

Izjava o varovanju in zbiranju osebnih podatkov ter njihovi uporabi

Kalček d.o.o. se zavezuje k varovanju zasebnosti vseh strank. Zbiramo le nujne, osnovne podatke o strankah/uporabnikih in kupce obveščamo o tem, kako jih uporabljati. Osebni podatki so vsi podatki, ki določajo identiteto stranke (na primer ime in priimek, e-naslov, naslov prebivališča ipd.). Vsi uporabniški podatki se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za opravljanje dela. Vsi zaposleni in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načel varstva zasebnosti. Kalček d.o.o. ne bo posredoval ali razkril osebnih podatkov stranke tretji osebi, razen v primerih, ko je to izrecno določeno z zakonom in v primerih, ko je to potrebno za izpolnitev obveznosti.

Podatki, ki se samodejno beležijo z dostopom do spletne strani, in niso osebni podatki (vrste iskalnikov, število obiskov, čas, preživet na spletnem mestu ipd.) Kalček d.o.o. ima pravico, da ga uporablja izključno za oceno prometa na spletnem mestu ter za izboljšanje njegove vsebine in funkcionalnosti.

Zgornja določila o varstvu osebnih podatkov veljajo izključno za domačo stran spletne trgovine Biolife.si in za vse strani znotraj domene Biolife.si in ne za zunanje strani, na katere se nanašajo povezave na domeno Biolife.si, za katere strani Biolife. .si ni pristojen ali odgovoren za katere strani Biolife.si ne zbira ali obdeluje uporabniških podatkov.

V primeru spremembe katerega od osebnih podatkov (npr. prebivališče, naslov za dostavo), zabeleženih ob registraciji, je kupec dolžan obvestiti Kalček d.o.o. V primeru spremembe, o kateri ni bil obveščen, Kalček d.o.o. ne odgovarja za morebitne napake v smislu naročanja ali dostave izdelkov.

 

Razen v primeru elektronskega naročanja, v drugih primerih Kalček d.o.o. ne bo pošiljal e-pošte stranki, razen če se stranka s tem izrecno strinja.

Kalček d.o.o. (www.biolife.si) kot identifikator seje uporablja programe »piškotek«, torej »piškotek« vsebuje t.i. 'id seje', da zagotovimo, da spletna trgovina med sejo prepozna in zapomni kupčev brskalnik (brskalnik) in s tem kupca ter tako omogoči nakup.

Da bi bil obisk te spletne strani čim bolj prijeten, funkcionalen in praktičen, ta spletna stran shrani določeno količino informacij, tako imenovanih piškotkov, na vaš računalnik. Služijo za optimalno delovanje spletne strani ter za izboljšanje vaše izkušnje brskanja in uporabe. Z obiskom in uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov, ki jih je mogoče tudi blokirati. Po tem boste še vedno lahko brskali po spletnem mestu, vendar vam nekatere možnosti ne bodo na voljo.

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je podatek, shranjen na vašem računalniku, mobilnem telefonu ali tablici, ki ga lahko posreduje neposredno spletno mesto, ki ga obiščete (piškotki prve osebe) ali v sodelovanju in za potrebe spletne strani s strani tretje osebe (piškotki od tretje osebe). Piškotki običajno shranijo vaše nastavitve, nastavitve za spletno mesto itd. Ko spletno mesto znova odprete, vaš spletni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej spletni strani. To omogoča strani, da prikaže informacije, prilagojene vašim potrebam. Piškotki imajo lahko široko paleto informacij, vključno z nekaterimi osebnimi podatki. Takšne informacije je mogoče shraniti le, če to dovolite. Spletno mesto samo ne more dostopati do informacij, ki jim jih niste dali, in ne morejo dostopati do nobene druge datoteke na vašem računalniku.

 

 

Kako jih onemogočiti?

Če želite onemogočiti shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, lahko to storite. Že samo dejanje blokiranja bi lahko negativno vplivalo na uporabo spletne strani. Če želite izklopiti piškotke, morate izklopiti le možnost shranjevanja piškotkov na dnu strani Biolife.si.

 

Kaj so začasni piškotki?

Začasni piškotki ali sejni piškotki se odstranijo iz vašega računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih podatkov.

 

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na vašem računalniku, ko zaprete program internetnega brskalnika. Z njimi spletna mesta shranjujejo podatke, kot sta prijavno ime in geslo, tako da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto.

Na dnu strani lahko kadar koli vklopite ali izklopite piškotke. Na vas je, da nam dovolite uporabo piškotkov, da lahko izboljšamo naše storitve in bolje prilagodimo spletno mesto vašim potrebam.

Posneti podatki spletnega sledenja:

Ob obisku Kalček d.o.o. zbiramo in ocenjujemo podatke za statistiko obiska našega spletnega mesta, ki jih posreduje vaš spletni brskalnik. Za analizo in merjenje uporabe spletne trgovine Biolife.si uporabljamo Google Analytics in Facebook pixel.

 

IP naslov (Internet Protokol naslov)

Naslov IP se posreduje z vsako zahtevo, poslano strežniku, tako da strežnik ve, kam je treba poslati odgovor. Ponudnik internetnih storitev (ISP) vsakemu dodeli naslov IP, ko se poveže z internetom. Ponudnik internetnih storitev lahko spremlja, kateri naslov IP je na kateri točki dodeljen posameznim uporabnikom. Dokler shranjeni naslov IP ni izbrisan, je identiteto končnega uporabnika teoretično mogoče pridobiti prek ponudnika internetnih storitev. Iz tega razloga Kalček d.o.o. in agencija za obdelavo podatkov ne shranjuje IP naslovov obiskovalcev, temveč jih uporablja samo za prepoznavanje sej in obrambo pred napadi. Zato se IP naslov takoj zatem izbriše, tako da zbrani podatki ostanejo anonimni in da tudi prek ponudnika internetnih storitev ni mogoče ugotoviti identitete končnega uporabnika.

Uporaba in prenos osebnih podatkov

Podatki iz obrazcev

Na spletni strani BioLife.si lahko uporabite nekatere obrazce za prenos podatkov k nam. Če ne gre za osebne podatke, se vnosi v poljih obrazca shranijo in statistično analizirajo. V primeru osebnih podatkov se statistično evidentira le prekinitev ali uspešna odprema, razen če izrecno privolite v statistično analizo teh podatkov.

Prijave

Če se prijavite v našo spletno storitev, nam dajete pravico, da ustvarimo uporabniški profil, s katerim spremljamo vaše vedenje pri brskanju na naši spletni strani.

Ta postopek poteka pod psevdonimom, kar pomeni, da je Kalček d.o.o. vaše uporabniško ime uporablja kot psevdonim. Podatke, ki jih povezujemo s tem psevdonimom, lahko uporabimo za individualizacijo naše vsebine. To vrsto sledenja lahko kadar koli prekličete. V tem primeru vam prilagojena vsebina ne bo na voljo. Na pisno zahtevo vas bomo obvestili o shranjenih podatkih za uporabnika.

 

Cena

Kalček d.o.o. se zavezuje, da bo jasno, vidno in čitljivo prikazoval višino maloprodajne cene. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini BioLife ažurirajo in spreminja pogosto. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kalček d.o.o. bo občasno v skladu s svojo odločitvijo dal določene izdelke v prodajo po ceni, nižji od cene teh izdelkov v redni prodaji, ter se zavezuje, da bo jasno, vidno in čitljivo označil in navedel trajanje razprodaje.

Po izteku akcijske prodaje Kalček d.o.o. ne bo prejemal naročil pod pogoji, ki se nanašajo na potekle promocijske razprodaje.

Registracija

Za registracijo na BioLife.si morate biti stari najmanj 18 let. Kupec je odgovoren za točnost in popolnost podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Če pride do kakršnih koli sprememb v podatkih, ki ste jih vnesli med registracijo, morate nemudoma posodobiti svoj račun, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah.

Kupec je odgovoren za točnost in popolnost podatkov, ki jih vnese ob registraciji. V smislu teh prodajnih pogojev je kupec fizična ali pravna oseba, ki naroči vsaj en izdelek, izpolni zahtevane podatke in plača naročeni izdelek preko spletne strani Biolife.si. Če se v podatke o stranki vnesejo podatki o pravni osebi, se stranka šteje za pravno osebo, fizična oseba, katere podatki se vnesejo, pa za pooblaščeno osebo stranke.

Kalček d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe teh prodajnih pogojev in jih lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vendar se zavezuje, da bo vse registrirane uporabnike obvestil preko e-poštnih naslovov, ki so jih vnesli ob registraciji. Vse morebitne spremembe bodo veljale za uporabo spletnega mesta www.biolife.si.

 

Popust v BioLife spletni trgovini

BIOLIFE SPLETNA TRGOVINA

1. BIOLIFE KLUB ZVESTIH KUPCEV

Z registracijo na naši spletni strani pridobite trajni popust v višini 6% na vsak vaš nakup. S prehodom v višje razrede našega Kluba zvestih kupcev lahko pridobite trajnejše popuste (do 12%). Klub zvestih kupcev in njemu pripadajoči popust velja v naši spletni trgovini in naših poslovalnicah. 

2. E-NOVICE

S prijavo na novice prejmete kodo z 10% popustom, ki velja samo za nakupe v naši spletni trgovini. Popust za novice se ne sešteva z drugimi popusti.

3. PROMOCIJSKE KODE
 

Promocijske kode so povezane s posebnimi akcijami, ki jih imamo v spletni trgovini, in jih je mogoče uporabiti tudi samo na naši spletni strani.

 

BioLife SPLETNA TRGOVINA

S prijavo v Klub zvestih kupcev si omogočite nakup s popustim vedno in za vedno. Trajni popust je lahko še večji. Poglejte kako.

 

Zbiranje točk - > 1 € = 1 točka

Razredi popusta:

  1. 0 € - 1.999 € - 6% popusta
  2. 2.000 € - 5.999 € - 8% popusta
  3. 6.000 € - 9.999 € - 10% popusta
  4. 10.000 € in več - 12% popusta

 

Kako deluje Klub zvestih kupcev?

Z registracijo v Biolife klubu zvestih kupcev pridobite trajni popust v višini 6%, z nadaljnjimi nakupi pa prehajate v višje razrede popustov, kot so navedeni v zgornji tabeli. Več ko porabite, višji je vaš popust, TRAJNO.