Tako drobne in tako hranljivo bogate - Borovnice!
Datum objave Sreda, 18 Maj 2022

Tako drobne in tako hranljivo bogate - Borovnice!

V svetu narave so borovnice ena izmed malih elektrarn z visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov. So eno najpogosteje zaužitih sadežev na svetu, saj jih lahko uporabimo kot dodatke in prelive za različne sladice ali jih jemo samostojno kot prigrizek, prav tako pa so odličen dodatek k smoothijem.
Pogosto vprašanje je: »Kakšne barve so borovnice?« ali, natančneje, »Kakšne barve naj bi bile sveže borovnice?« V nasprotju z angleškim imenom so borovnice pravzaprav bolj vijolične zaradi visoke vsebnosti antocianinov, ki jim daje vijoličen odtenek, medtem ko mora biti njihovo meso svetlo zeleno, rumeno ali celo belo.
Borovnice postanejo modre tik preden popolnoma dozorijo, zato popolnoma modro jagodičje morda ne bo najboljšega okusa! Podobno tudi morebitne modrice ali rjave barve na zunanji strani kažejo, da počasi izginjajo.

In zdaj ... Se strinjaš, da v življenju ni veliko ljudi, ki bi jih imeli radi bolj kot bogat, poln sladek cheesecake? Verjetno se sprašuješ, kakšne povezave ima z borovnicami? Seveda IMA! 26. maja obeležujemo dan Cheesecake iz borovnic! Zdaj, ko veš, verjamemo, da bo to postal tvoj najljubši praznik za praznovanje. Za preprost borovničev cheesecake brez peke preberi recept spodaj!

Sestavine:

Čokoladna podlaga:

Nadev za cheesecake:

Priprava:

Čokoladna podlaga:

  1. Peki papir za muffine ali narezan peki papir postavi v vsako vdolbino pekača za mini muffine.
  2. Mandlje in pekan orehe daj v mešalnik in mešaj dokler se ne združijo. Dodaj druge sestavine in nadaljuj z mešanjem.
  3. V vsako vdolbino ob robu modelčkov iz peki papirja otresi pol žlice mešanice. Ko končaš jih hrani v hladilniku, medtem ko pripravljaš nadev.  

Nadev za cheesecake:

  1. Indijske oreščke operi in odcedi. Dodaj jih v mešalnik in skupaj z drugimi sestavinami mešaj z veliko hitrostjo, dokler ne boš dobil gladko zmes. Zmes prelij po podlagi in jo ohlajaj v zamrzovalniku za 1-2 uri.
  2. Previdno izvleci peki papir s Cheesecaka iz pekača. Daj jih na krožnik in pusti, da se odtajajo približno pol ure.

In zdaj sledi uživanje na dnevu Cheesecake iz borovnic s to fantastično sladico! 

Dober tek!

Tvoja BioLife by Kalček ekipa

Sorodni izdelki
Oreščki indijski bio 200g Dennree
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
5,99 
Kosmiči kokosovi bio 250g Dennree
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
2,95 
Vanilija palčke bio 4g Rapunzel
Ekološko
8,99 
Sirup javorjev - svetel bio 250ml Dennree
Ekološko
6,27 
Olje kokosovo deviško bio 370ml Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
5,99 
Sol himalajska jodirana bio 1kg Garden
Ekološko
2,99 
Ljubljana
Desert kokos, nesladkan bio 400g MyLove-MyLife
EkološkoBrez mlekaBrez jajcBrez glutena
2,35 
Orehov pekan bio  200g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
11,89 
Mandlji bio 500g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
14,99 
Ljubljana
Datlji `Medjool´ bio kg
Ekološko
21,79 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Limone bio kg
Ekološko
4,10 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Borovnice bio 125g
Ekološko
3,59 
Kakav v prahu bio 400g BioLife
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
6,99 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU