Kako na najboljši način nadomestiti Vitamin D?
Datum objave Sreda, 15 Marec 2023

Kako na najboljši način nadomestiti Vitamin D?

Vitamin D je bistveno hranilo za naše zdravje. Ima pomembno vlogo pri tem, da našemu telesu pomaga absorbirati kalcij, ki je potreben za ohranjanje zdravih kosti. Pomaga tudi pri krepitvi našega imunskega sistema, boju proti virusom in utrujenosti. Se sprašuješ kaj to pomeni? Vitamin D ti pomaga, da se počutiš uravnoteženo in da se tvoje kosti razvijajo in rastejo pravilno. Poleg tega, ta vitamin spodbuja absorpcijo kalcija v črevesju in preprečuje, da bi kosti postale krhke, deformirane ali šibke.


Druge prednosti vitamina D vključujejo zaščito pred depresijo, zmanjšanje vnetja in krepitev delovanja imunskega sistema.
Vitamin D je topen v maščobi in nastaja predvsem zaradi izpostavljenosti soncu, aktivna oblika vitamina D, kalcitriol, pa dejansko deluje kot hormon. Kalcitriol uravnava ravni kalcija in fosforja v našem telesu, od tod tudi razmerje med statusom vitamina D in zdravjem kosti. Ima tudi pomembno vlogo pri sintezi beljakovin.
Vitamin D je edinstven po svoji sposobnosti, da ga sintetizira sonce, in zahteva malo vnosa s hrano v primerjavi z drugimi vitamini.

Povečaj vnos živil, ki vsebujejo vitamin D. 

Ker je vitamin D topen v maščobi, se najbolje absorbira, če ga zaužijemo s hrano, ki vsebuje več maščob. Najboljši prehranski viri vitamina D so ribje olje, mastne ribe, kot sta postrv in losos ter gobe. Najdemo ga tudi v jajcih, obogatenih žitih in mlečnih izdelkih z nizko vsebnostjo maščob. 

Obrni se proti soncu, vendar previdno.

Vitamin D je znan kot 'sončni vitamin', ker ga naše telo lahko ustvari, ko je naša koža izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Skrivnost je v tem, da vsak dan med 10. in 16. uro, ko je sonce najmočnejše, preživiš 10 do 20 minut na soncu (brez sončne kreme). Sončni UVB žarki sprožijo kemični proces, ki proizvaja D3 – obliko vitamina D, ki jo naše telo lahko shrani. 
Če pa nameravaš biti na neposredni sončni svetlobi več kot 20 minut, uporabi kremo za zaščito pred soncem.

Svoji prehrani dodaj vitamin D v obliki prehranskega dopolnila 

Svojem telesu in prehrani moraš biti vedno najboljši prijatelj in ga podpirati, kadar je to potrebno, in v tem primeru sta za popolno nadomestitev vitamina D dve prehranski dopolnili iz Kalčekove ponudbe, ki tvojem telesu pripomoreta varno, enostavno in hitro nadomestilo. Gre za ločeno dopolnilo, ki je poleg vitamina d kombinirano s kalcijem, in drugo dopolnilo, ki smo mu poleg kalcija dodali še magnezij in cink.

Tvoja BioLife by Kalček ekipa

Sorodni izdelki
Kalcij 450mg+Magnezij + Cink Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajc
25,00 
Kalcij 400mg+ Vitamin D3 5mcg Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
15,00 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU