Kaj tvoje telo dobi od znane kombinacije Kalcija + magnezija + cinka + Vitamina D3?
Datum objave Nedelja, 18 September 2022

Kaj tvoje telo dobi od znane kombinacije Kalcija + magnezija + cinka + Vitamina D3?

Človeško telo je zapleteno in za pravilno delovanje potrebuje vrsto vitaminov, mineralov in drugih hranil. Na žalost, sodobni prehrani primanjkuje veliko teh bistvenih hranil - zato ti predstavljamo novo prehransko dopolnilo!
S staranjem se lahko absorpcija pomembnih mineralov, kot je cinka, zmanjša. Poleg tega lahko slab vnos živil, ki vsebujejo cink, povzroči kronično nizko raven cinka, kar lahko povzroči številne težave. A veš mogoče, kateri je najboljši vir cinka? Poleg tega da se nahaja v živilih kot so ostrige, fižol in žita, lahko na zelo preprost in učinkovit način zaužijete natančen vnos cinka v obliki prehranskega dopolnila. 
Cink ima številne prednosti! Prispeva k normalni kislinsko-bazični presnovi, normalni presnovi ogljikovih hidratov, normalni kognitivni funkciji, sintezi DNK, plodnosti in razmnoževanju, presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A ter k normalni sintezi beljakovin. No to še ni vse! Cink je izjemno pomemben pri ohranjanju normalnih kosti, las, nohtov in kože ter normalne ravni testosterona v krvi. Poleg tega, da cink prispeva k normalnemu ohranjanju vida, ni pozabil na nas, ko gre za normalno delovanje imunskega sistema in zaščito celic pred oksidativnim stresom! Neverjetne prednosti, se strinjaš?


Magnezij je eden najpogostejših mineralov, ki obstajajo. V naravi, magnezij pogosto obstaja kot sol magnezijevega klorida v oceanu ali čisti magnezij v rastlinskem klorofilu. Je drugi najpogostejši element v človeških celicah in je odgovoren za upravljanje na stotine biokemičnih reakcij v človeškem telesu. Magnezij kot pozitivni ion uravnava encimske sisteme v celem človeškem telesu. To pomeni, da je magnezij vključen v večino telesnih funkcij, potrebnih za življenje. Tako kot cink lahko tudi magnezij najdemo v obliki živil, kot so listnata zelenjava, oreščki in fižol ter v obliki prehranskega dopolnila. Magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ravnovesju elektrolitov, normalni presnovi pri nastajanju energije in normalni funkciji živčnega sistema. Poleg tega bi lahko rekli, da je magnezij številka 1, ko gre za prispevek k normalnemu delovanju mišic! Vemo, da se sprašuješ zakaj, in tukaj je razlog! Po celem telesu je magnezij odgovoren za sproščanje mišičnih vlaken po njihovem krčenju. To pa ti omogoča gibanje na določene načine in preprečuje krče, ki jih povzročajo trajno zakrčene mišice. Brez magnezija, ki bi poganjal tvoje mišične gibe, bi se po osnovnih dejanjih, kot je hoja po stopnicah, počutil šibko in letargično. Poleg tega magnezij prispeva k sintezi beljakovin, psihološkemu delovanju, ohranjanju normalnih kosti in zob ter ima vlogo pri procesu delitve celic.


Do sedaj smo že spoznali pomen naslednjega prehranskega dopolnila, to je za naše življenje nujnega minerala - kalcija! Naj te spomnimo - če v svoji prehrani nimaš dovolj kalcija, da bi vzdrževal ustrezno raven v krvi, potem tvoje telo odvzema kalcij iz tvojih kosti. Če se kalcij pogosto vzema iz tvojih kosti, bodo one sčasoma postale šibkejše in možnost zloma bo večja. Prav tako, kadar se dela o kalciju, telo vedno daje prednost krvi kot kostem. To je zato, ker kri prenaša kalcij po telesu za kritične funkcije, kot so krčenje srca in mišic. Zato je bolj pomembno vzdrževati raven kalcija v krvi kot v kosteh. Vsak dan izgubljamo kalcij s kožo, nohti, lasmi, znojem, urinom in iztrebki, zato je vnos zadostne količine kalcija zelo pomembna.  Kakor za kosti, kalcij prav tako prispeva k normalnemu strjevanju krvi, normalni presnovi pri pridobivanju energije, prenosu živčnih impulzov, normalnemu delovanju mišic in delovanju prebavnih encimov. 

Naše telo ne more proizvajati lastnega kalcija, zato je pomembno, da zaužijemo dovolj kalcija iz hrane, ki jo uživamo, kot so mlečni izdelki, soja, losos, mandlji, tofu, fižol in zelena listnata zelenjava. 

Prišli smo do zadnje sestavine ki sestavlja naše novo prehransko dopolnilo, to pa je Vitamin D3! Vitamin D3 prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosfata. Poleg tega ta vitamin prispeva tudi k ohranjanju normalnih kosti in normalnemu delovanju mišic ter podpira imunski sistem. Vitamin D3 ima tudi vlogo pri dvigovanju tvojega razpoloženja in koncentracije, kar pomeni prispevek k izboljšanju delovanja možganov. Ena najpomembnejših funkcij vitamina D je prispevanje k imunskemu sistemu in izboljšanje njegovega delovanja

Vnos vsakega izmed omenjenih mineralov je za tvoje telo izjemnega pomena in da bi ti olajšali vnos, ti prinašamo vse 4 minerale v enem dopolnilu! Zato si naredi uslugo in vzemi Calcium 450 mg + Magnesium + Zinc + D3 PREMIUM kvalitete!

Tvoja BioLife by Kalček ekipa

Sorodni izdelki

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU