5 nasvetov za zdravo in redno prebavo
Datum objave Ponedeljek, 03 Oktober 2022

5 nasvetov za zdravo in redno prebavo

Napihnjenost, plini in neredna prebava so le nekatere od težav, s katerima se veliko nas zelo pogosto sreča. V prodaji obstaja veliko pripomočkov in trikov, ki pripomorejo k normalni in redni prebavi. Pomembno se je zavedati, da je prebava prostor, katerega funkcionalnost vpliva na vse drugo, in da smo dolžni zagotoviti, da prebava deluje za nas, ne proti nam - skrivnost pa je v spremembi navad. Včasih je težko spremeniti svojo rutino in vsakdanje navade v bolj zdrav način življenja, vedar ti mi ponujamo 5 nasvetov, ki jih lahko uporabiš na zelo enostaven način in ki ti bodo zelo hitro in učinkovito naredili dobro in nadgradili kvaliteto tvojega življenja. 


1. Voda kot najboljši prijatelj normalne prebave

Med številnimi funkcijami v telesu je voda nujna za normalno prebavo in zagotavlja največjo podporo celotnemu procesu, od začetka do konca. Voda pomaga hrani potovati skozi tvoj gastrointestinalni trakt (GI trakt) in sodeluje s tekočinami iz tvoje trebušne slinavke in jeter za nadaljnjo razgradnjo hrane, dokler se njena hranila ne absorbirajo skozi tvojo črevesno sluznico. Voda v krvni plazmi nato prenaša hranila v tvoje organe. Poleg tega, tvoje ledvice potrebujejo vodo za izpiranje toksinov. Ko si dehidriran, postane težje pravilno predelati hrano, kar lahko povzroči zaprtje ali neprijetno napenjanje. Za večino ljudi lahko pitje vode med obroki olajša prebavo, medtem ko lahko pitje med obroki razredči želodčno kislino in moti vse prebavne tekočine, zaradi česar je težje razgraditi hrano. In veš, kaj je še zanimivega in pomembnega za vedeti? Čez dan vodo iz telesa izgubljaš tudi z dihanjem, potenjem in prebavo, zdaj pa si predstavljaj, koliko je porabi tvoje telo, medtem ko opravlja druge aktivnosti.. Zato moraš izgubljeno vodo dobro nadoknaditi, saj drugače obstaja možnost dehidracije.

2. Immunobiotics - enostavno do občutka lahkotnosti

Če govorimo o prehranskem dopolnilu, ki bo prispevalo k ureditvi tvoje prebava, krepitvi imunosti in izboljšanju črevesne flore, potem je to zagotovo Imunobiotics Complex - Kompleks Lactobacillus, Bifidobacterium in Streptococcus. Poleg tega, to prehransko dopolnilo preprečuje nastanek prebavnih motenj, z drugimi besedami, podpira redno in zdravo prebavo ter pomaga pri napenjanju in zaprtju. Več o tem super močnem prehranskem dopolnilu si lahko prebereš v našem blogu.

3. Zamenjaj umetne sladkorje in sladila z naravnimi sladili

Preprost način za izboljšanje prebave je zmanjšanje umetnih sladkorjev in umetnih sladil. Zelo preprosto - v večini primerov so to prazne kalorije z minimalno hranilno vrednostjo, poleg tega pa umetni sladkor in sladila ponavadi hranijo neželene bakterije in kvasovke. Če pogledamo globlje, lahko ugotovimo, da v primeru, da po uživanju sladkorja slabi prevladajo nad dobrimi, pride do porušenega ravnovesja, kar lahko v večini primerov sproži verižno reakcijo številnih težav, med katerimi je normalna in uravnotežena prebava. Z zmanjševanjem vnosa sladkorja in drugih sladil lahko začneš tako, da preveriš sestavine v hrani in zmanjšaš število izdelkov s skritimi sladkorji, kot so koruzni sirup, fruktoza, saharoza in dekstroza. Vendar mi imamo rešitev! V Gardenovi ponudbi lahko najdeš številna naravna sladila in sladkorje, kot so: kokosov sladkor, xylitol brezov sladkor in eritritol.

4. Vnesi VEČ vlaknin

Vlaknine pomagajo ohranjati delovanje tvojega debelega črevesa - tako da pospešijo čas, potreben za prehod toksinov skozi telo. Hitrejši prehodni čas pomeni, da vsi toksini, ki ste jih zaužili, preživijo manj časa v telesu. Vlaknine prav tako pomagajo odstraniti slabe bakterija in toksine iz debelega črevesa. Pomembno je, da poskrbiš za vnos tako topnih vlaknin (na primer fižol, leča, grah, sadje in zelenjava) ,ki absorbirajo toksine in nepotreben holesterol, kot netopnih vlaknin (oreščki, semena, cela zrna, sadne lupine, zelena zelenjava), ki pospešijo izločanje. Probiotične bakterije, bakterije, ki jih potrebujemo v izobilju za hranjenje probiotičnih bakterij, izvirajo iz vlaknin, zato je zelo pomembno, da dnevno zaužijemo več kot 30 gramov vlaknin. Ne samo, da želimo zagotoviti, da dobimo dovolj vlaknin, ampak želimo tudi različne vlaknine, pri čemer poskrbimo, da ne prihajajo iz iste skupine rastlin vsak teden. 

Verjamemo, da že vsi poznamo številne recepte, polne vlaknin, mi pa ti predstavljamo nov - popolnoma kremast čokoladni smoothie!
Za ta smoothie potrebuješ 2 žlice konopljinih srčkov, ki dajejo temu smoothieju ogromno prehransko vrednost, vključno z več kot 6 gramov popolnih beljakovin ter maščobnimi kislinami omega-3 in magnezijem.. Konopljini srčki, ohrovt in datlji zahtevajo močen mikser da bi jih lahko gladko izmiksali. Če želiš, ohrovt lahko zamenjaš z mlado špinačo. 

Sestavine:

Priprava
Dodaj vse sestavine v mikser velike brzine in miksaj dokler ne postane gladko. Po želji prilagodi sladkobo okusu.

5. Probiotics

Naše črevesje je polno bakterij in to je dobro! Toda če je ravnovesje v naših bakterijah vrženo v napačno smeru, to lahko povzroči prebavne težave. Potrebujemo dobre bakterije za krepitev imunskega sistema, zmanjšanje kroničnega vnetja, pomoč pri zdravljenju puščajočega črevesja in še veliki tega. Več "dobrih bakterij’’ lahko dobiš z jemanjem probiotičnih dodatkov, kot so Probiotics Premium, ali s surovo fermentirano hrano, kot je kislo zelje, kefir ali kimchija.

Želimo dati prednost vsakodnevnem uživanju probiotičnih bakterij, tako iz dodatkov kot tudi iz same hrane. Velik pokazatelj, kako zdravo je tvoje črevesje, izhaja iz tega, koliko zdravih probiotičkih bakterij imaš. Več kot imaš zdravih probiotičnih bakterij, bolj zdravo bo tvoje črevesje. Bolj ko je zdravo tvoje črevesje, lažja bo prebava. 
Da bi ti bilo lažje, v naši ponudbi lahko najdeš zgoraj omenjen Probiotik. Poleg tega, da uživanje tega dodatka preprečuje nastanek prebavnih motenj in prispeva k uravnavanju prebave, obstajajo tudi številne prednosti, kot so prispevanje h krepitvi imunosti, izboljšanje in krepitve črevesne flore, podpora pri vzdrževanju nadzora telesne teže, zmanjšuje simptome razdražljivega črevesja in pomaga pri boljši absorpciji hranil iz hrane.


To je le nekaj od nasvetov, kako z malo časa in truda izboljšati svojo prebavo. Vsekakor pa se pred spremembo prehrane ali jemanja prehranskega dopolnila posvetuj z svojim zdravnikom. 

Tvoja BioLife by Kalček ekipa
 
 

Sorodni izdelki
Semena konopljina oluščena bio 200g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
5,85 
Cimet cejlonski mleti bio 150g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
6,40 
Sladilo brezin ksilitol bio 500g Garden
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
8,69 
Eritritol bio 500g Garden
Ekološko
9,07 
Napitek mandljev brez sladkorja bio 1L The Bridge
EkološkoBrez mlekaBrez jajcBrez glutena
3,04 
Probiotics Premium 500ml Biolife
Brez jajcBrez glutena
26,00 
Ljubljana
Avokado bio kg
Ekološko
10,65 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Banane bio kg
Ekološko
2,59 
500g
1kg
2kg
Ljubljana
Datlji `Medjool´ bio kg
Ekološko
22,36 
500g
1kg
2kg
Kakav v prahu bio 400g BioLife
EkološkoBrez mlekaBrez jajc
7,82 
Sladkor kokosov bio 200g Garden
EkološkoBrez mleka
6,50 
-30%
Immunobiotics Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez glutena
25,00 17,50 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU